HITTA DIN PARADISÖ

VART VILL DU RESA?

BORNEO

Res till världens tredje största ö och upptäck ett av världens rikaste djurliv. Som om inte det vore nog har Borneo några av världens bästa dykplatser och de kritvita stränderna kan få vem som helst att häpna. Borneos storstäder lockar också allt fler besökare, vilket gör Borneo till ett överraskande komplett resmål. 

Borneo
Penang

PENANG

Penang - en av de största öarna i Malaysia och känd som landets matparadis. Idag är Penang en blomstrande ö med en allt viktigare ekonomi, samtidigt som George Town har ett fantastiskt historiskt och kulturellt arv. Penang är naturupplevelser, stränder och god mat. Det bästa av Malaysia helt enkelt.

LANGKAWI

Langkawi var en slumrig ö med fiske och lantbruk som största inkomstkälla fram till 1987 då Langkawi blev taxfreeö och turisterna började söka sig hit. Sedan dess är Langkawi en av Malaysias mest populär destinationer och lika uppskattad av såväl lyxresenärer som backpackers, med gemensamt att de vill njuta av vackra stränder och storslagen natur. 

Langkawi
Tioman

TIOMAN

Tioman har varit ett populärt resmål i flera årtionden och ön har många gånger blivit utsedd till världens vackraste. Tioman är känd som taxfreeön med fantastiskt vatten och för den som tycker om djungelvandringar är Tioman helt rätt resmål. Ön har idag ett brett spektra av boendealternativ som framför allt utmärker sig i lyxkategorin.

PERHENTIAN

En kort båtresa från Malaysias nordöstra kust hittar du Perhentian med sina kritvita stränder och kristallklara vatten. Perhentian är det perfekta resmålet för dig som vill dyka, snorkla och unna dig en extra lyxig semester. Faktum är att de femstjärniga resorterna är oerhört prisvärda. Hit kommer du för att varva ner.

Perhentian
Redang

REDANG

På Malaysias nordöstra kust hittar du Redang. De vackra resorterna, de kritvita stränderna, det kristallklara vattnet och den fina dykningen och snorklingen lockar många besökare till Redang, som också är känd för sina spektakulära soluppgångar och solnedgångar. Redang är helt enkelt en utmärkt plats för att njuta av livet.

PANGKOR

Pangkor ligger i västra Malaysia, drygt 25 mil norr om Kuala Lumpur. Till Pangkor räknas förutom huvudön även några andra små närliggande öar, däribland världsberömda Pangkor Laut, som flera gånger har utsetts till världens vackraste ö. Pangkor är en verkligt genuin ö som tack vare sitt stabila väder går att besöka året runt. 

Pangkor

VET DU INTE VART DU SKA RESA?

FÅ SVAR PÅ DINA FRÅGOR I FACEBOOKFORUMET.

Svenskar i Malaysia