KUALA LUMPUR

ETT RIKTIGT SPÄNNANDE RESMÅL

Kuala Lumpur, huvudstaden i Malaysia, är en stad på stark frammarsch. För dig som reser i Malaysia är det svårt att undvika Kuala Lumpur. Vilken tur att Kuala Lumpur är en riktigt trevlig stad med expats från hela världen, allt fler internationella företag, en magnifik blandning av alla världens kök, ett stort utbud av friluftsaktiviteter, högklassig shopping, mängder av spännande platser att besöka och en för Sydostasien intressant historia. På många sätt har Kuala Lumpur allt. Samtidigt som utbudet för de som reser hit och bor här är enormt stort, så är Kuala Lumpur en billig stad. Faktum är att Kuala Lumpur, år efter år, nämns på listor över världens billigaste femstjärniga hotellrum. Under din resa till Malaysia, missa inte att planera in ett par dagar i Kuala Lumpur och njut av allt staden har att erbjuda.​

VÅRA BÄSTA KL-TIPS

Se staden från 280 meters höjd i KL Tower. Spendera dagen i Lake Gardens där du bland annat hittar KL Bird Park. Ta en drink i solnedgången på The Heli Lounge Bar. Motionera i KLCC Park. Extra härligt på morgonen när staden vaknar upp. Besök Batu Caves. Se PGA-touren spelas i Kuala Lumpur. Det är otroligt billigt att gå på bio i Kuala Lumpur. Se en film från 15 RM. Åk berg- och dalbana (inomhus!) på Berjaya Times Square. Gör ett besök på Farm in the City, ett mycket charmigt (och barnvänligt) zoo utanför Kuala Lumpur. När du besöker Kuala Lumpur är en middag på Jalan Alor ett måste. Gatan lever upp på kvällen och här kan du äta fantastisk street food. Välj och vraka bland restaurangerna på gatan Changkat Bukit Bintang. Här hittar du mat från hela världen och dessutom några av Kuala Lumpurs bästa restauranger. Besök ett av flera Sushi Zanmai som erbjuder enormt god och prisvärd sushi. I alla köpcentrum hittar du en “foodcourt”. Här kan du hitta fantastisk mat från hela världen till liten peng. Besök t.ex. Food Republic i Pavilion. Ät kinesiskt på någon av kedjan Din Tai Fungs restauranger. Besök ett av stadens många nya och “hippa” caféer. VCR satsar på gott kaffe och har en alldeles unik stil. Stadens bästa hamburgare hittar du på The Daily Grind i Bangsar.

KUALA LUMPURS BÄSTA HOTELL

Kuala Lumpur är en fantastisk hotellstad där du, oavsett prisklass, får mycket för pengarna. Världens största hotellkedjor finns representerade här, och de femstjärniga hotellrummen är rekordbilliga. Om plånboken tillåter ska man passa på att unna sig ett femstjärnigt boende här i Kuala Lumpur. Det finns också mängder av bra mellanprisalternativ och budgetboenden. Det börjar dyka upp allt fler små koncepthotell som ger en kul dynamik till utbudet i Kuala Lumpur. 

Paper Plane Hostel
Mingle
Wolo Bukit Bintang
The Majestic Hotel
Kuala Lumpur Journal Hotel
Grand Hyatt

HAR DU FRÅGOR OM KUALA LUMPUR?

HOS SVENSKAR I MALAYSIA FÅR DU SVAR.