VÄLKOMMEN TILL LANGKAWI

Langkawi är ett fantastiskt resmål för lyxresenären och här finns många vackra lyxresorter att välja mellan. Ön har alltid varit populär bland backpackers vilket gör att utbudet av budgetboenden är stort. Langkawi lockar turister som vill njuta av vackra stränder och storslagen natur, och de orörda delarna av Langkawi är väl värda ett besök. För den rastlöse har Langkawi mycket att erbjuda, däribland vattensport, världens brantaste linbana, vattenfall och vandringar. Och medan du besöker Langkawi, varför inte passa på att ta båten till en av Thailands bästa paradisöar, Koh Lipe?

LANGKAWI - MALAYSIAS POPULÄRASTE Ö

Langkawi är taxfreeön som ligger 3 mil från fastlandet på Malaysias västkust, i staten Kedah. Ön ligger precis vid den thailändska kusten, bara 8 KM från Thailands sydligaste ö Koh Tarutao. Langkawi som utsetts till geopark av UNESCO består egentligen av 99 öar och ytterligare fem vid lågvatten men det som i dagligt tal räknas som Langkawi är den stora ö som malayerna kallar Pulau Langkawi. Namnet Langkawi tros betyda “alla önskningars land” och härstämma från de malaysiska orden “helang” och “kawi”  som betyder örn och stark. Langkawi var en slumrig ö med fiske och lantbruk som största inkomstkälla fram till 1987 då Langkawi blev taxfreeö och turisterna började söka sig hit.

 

Huvudstaden på Langkawi heter Kuah och det är hit färjorna kommer från Kuala Perlis och Kuala Kedah på fastlandet. Kuah är en ganska ocharmig stad med begränsat utbud av restauranger och barer. Det är dock en bra utgångspunkt om du vill upptäcka östra Langkawi eller ta en båt från hamnen i Kuah. Flest turister besöker Pantai Cenang på sydvästra delen av ön, som är en vidsträckt stad längs stranden med samma namn. Området är turistigt med Starbucks och McDonalds, men du kan också hitta charmiga lokala restauranger och trevliga barer. Om du vill se mer utav det genuina Langkawi kan du antingen hyra moped och upptäcka ön på så vis, eller bo på centrala eller norra delarna av Langkawi där du får chansen att möta lokalbefolkningen och uppleva mer av öns vackra natur. Kampung Padang Masirat är en del av det genuina Langkawi medan Teluk Datai är ett vackert område på nordvästra Langkawi. Tanjung Rho på öns nordligaste spets har fantastiska stränder och området kring Telaga Harbor är helt klart på frammarsch.

Res till Langkawi
Bo på Langkawi
Upplev Langkawi