VÄLKOMMEN TILL PANGKOR

Pangkor betyder den vackra ön. Till Pangkor räknas förutom huvudön även några andra små närliggande öar, däribland världsberömda Pangkor Laut. Den lilla ön har flera gånger utsetts till världens vackraste. Här finns endast en resort, storslagna Pangkor Laut Resort, som flera gånger vunnit priser som Malaysias bästa hotell, Asiens bästa hotell och världens bästa bröllopshotell.

 

Precis som många andra öar i Malaysia är även Pangkor en bergig ö med sin högsta topp på 1216 meters höjd. Det gör att stora delar av ön är obebyggd och merparten av hotellen och resorterna samsas kring stränderna. Pangkor har ändå bättre vägnät än många andra Malaysiaöar och en ringväg löper runt norra delen av ön. Det gör det enkelt att upptäcka Pangkor på cykel eller med moped. På Pangkor bor drygt 30000 människor, merparten i den lilla fiskestaden Pangkor, och förutom turismen är fisket den största inkomstkällan.


Till sin fördel har Pangkor det vackra och stabila vädret som gör att ön går att besöka året runt, även om det kan vara mycket folk på ön i samband med de Malaysiska högtiderna och skolloven. Pangkor har ett litet men bra utbud av hotell, där de flesta ligger i Teluk Dalam på öns norra del och i Teluk Nipah på västkusten.