SÅ HÄR RESER DU TILL TIOMAN

Det enda sättet att resa till Tioman är att ta båten från Mersing. Tioman har en liten flygplats men det finns i nuläget inga avgångar från fastlandet. 

 

Båtbolaget Bluewater Express har varierande avgångstider som främst beror på tidvattnet. I regel avgår 3-5 båtar om dagen, med sista avgång mitt på eftermiddagen. Kom ihåg att om det är dåligt väder kommer båtarna inte lämna hamnen, varken i Mersing eller på Tioman. Båtresan från Mersing till Tioman tar drygt 2 timmar. Klicka här för att se var hamnen ligger i Mersing.

 

Båten stannar vid öns västra byar Genting, Paya, Tekek, ABC och Salang. Om du ska resa till Mukut eller Nipah, som vanligen inte ingår i rutten, kan du be båtpersonalen släppa av dig där. Om du bor i någon av de andra byarna kan ditt hotell ordna med upphämtning vid närmaste pir.

 

Båtbiljetterna kostar ca 35 RM enkel resa för vuxen och ca 30 RM för barn. Du kan antingen boka online eller helt enkelt boka och betala din båtbiljett i hamnen före avresan. Båtbolaget rekommenderar att du är vid hamnen minst en timme före avgång.

Bluewater Express
Transnasional

Från Kuala Lumpur till Mersing är det ca 35 mil. Bussbolaget Transnasional har flera avgångar om dagen från Kuala Lumpur och en enkelbiljett kostar från 40 RM. Resan tar ca 6 timmar.  

 

Från Singapore till Mersing är det endast 15 mil. Bussbolaget Transnasional har flera avgångar om dagen och det kostar från 60 RM att resa till Mersing. Bussresan tar drygt 4 timmar. Du kan också ta taxi från Singapore. Du passerar gränsen till Malaysia för att sedan byta taxi i Johor Bahru. Resan tar ca 3 timmar och kostar från 400 RM. Här kan du läsa mer om att åka taxi till Mersing.

 

SA HÄR RESER DU TILL MERSING

EN KORT INTRODUKTION TILL MERSING
Mersing är den lilla kuststaden som fått sig ett lyft tack vare båttrafiken till Tioman. Staden har två huvudgator där du kan hitta butiker och restauranger. I Mersing finns ett par enkla hostel och hotell där du kan spendera natten i väntan på båten till Tioman. Mersing är en genomfart där få gäster stannar mer än en natt vilket har gjort att de få boendealternativ som finns inte levererar någon högre kvalitet men definitivt uppfyller sitt syfte.
 
Utbudet av aktiviteter är mycket begränsat till att se de malaysiska båtarna i hamnen, morgonmarknaden, ett hinduiskt tempel och en moské. Stränderna i närheten av Mersing är relativt otillgängliga och inte särskilt lockande. Vänta tills du kommer till Tioman.
 
För måltider rekommenderas Restoran ee lo, Loke Tien Yuen Restaurant, Mersing Seafood Restaurant och Green House Part II. Vid hamnen hittar du också några malaysiska restauranger.
ÖVERNATTNINGSHOTELL I MERSING
Singstay Guesthouse
Inari Hostel & Guesthouse

BEHÖVER DU HJÄLP ATT PLANERA DIN RESRUTT?

HOS SVENSKAR I MALAYSIA FÅR DU SVAR.