SINGAPORE

STADEN - OCH LANDET - SOM HAR ALLT

År 2015 firade Singapore 50 år som nation. Detta unga land med sin lika unga huvudstad är numera en världsstad att räkna med, i stil med New York och Hong Kong. Singapore lockar förutom turister från hela världen, även till sig utländsk arbetskraft tack vare att en stor mängd globala företag har kontor här. När du besöker Singapore känner du att det är en välmående stad. Till skillnad från många andra storstäder i Sydostasien är Singapore mycket välorganiserat. Staden har stränga straff mot nedskräpning och skadegörelse, vilket gör att Singapore upplevs som mycket rent. Det är lätt att vistas i Singapore som turist. Staden är så välskyltad att du knappt behöver karta, och kollektivtrafiken är väl utbyggd samtidigt som taxi är billigt. Man talar ofta om Singapore som en dyr stad att vistas i, men faktum är att med ett par enkla knep så kan du komma billigt undan. Singapore har inte bara ett enormt utbud av sevärdheter och besöksmål, staden kan också stoltsera med ett imponerande utbud av restauranger och barer. Förutom det singaporianska köket kan du äta mat från hela världen i Singapore. Så under din resa till Malaysia eller andra delar av Sydostasien, missa inte att planera in ett par dagar i Singapore.

VÅRA BÄSTA SINGAPORETIPS

Marina Bay Sands Singapore
Börja gärna din vistelse i Singapore med ett besök på Singapore City Gallery för att lära mer om landets och stadens historia. Marina Bay Sands Sky Park är nästan ett måste för nya besökare i Singapore. Åk upp till takbaren i Singapores mest berömda skyskrapa och njut av någonting gott att dricka. Det kostar drygt 100 kronor att åka upp till takbaren men det är utsikten väl värd. Eller så kan du bo på hotellet och ha tillgång till Poolen. Precis bakom Marina Bay Sands hittar du Gardens by the Bay som är en fantastisk utomhusträdgård och gratis att besöka. På kvällarna (19.45 och 20.45) hålls det ljusshower i trädgården. Om du har tid under ditt besök i Singapore så missa inte ett besök i inomhusträdgårdarna i Gardens by the Bay. Det finns många gratisaktiviteter i Singapore, däribland fantastiska Botanic Gardens och “trädtoppspromenaden” Southern Ridges. Om du tycker om trädgårdar och blommor, och orkidéer i synnerhet rekommenderar vi varmt ett besök på National Orchid Garden som ligger i Botanic Gardens. Från promenaden längs Southern Ridges kan du från Mount Faber Park åka den berömda linbanan över till Sentosa. Inget för höjdrädda! Besök ön Sentosa som bland annat är hem till Universal Studios och S.E.A. AquariumSingapore Zoo har fått mycket beröm för att djuren lever under goda förhållanden. Här kan du även åka på nattsafari. Singapore är en shoppingstad. Besök berömda Orchard Road och lyxiga Marina Bay Sands Mall. Om du vill fynda rekommenderar vi IMM Outlet som du tar dig till enkelt med MRT. Promenera runt i Chinatown. Ta tåget runt hela Singapore.
Ät och drick gott i Singapore. Utbudet av restauranger och barer är enormt, och oavsett vad du är ute efter så har Singapore någonting för alla smaker.
  • Om plånboken tillåter, drick en klassisk Singapore Sling på Raffles Hotel.

  • Vill du äta singaporianskt och billigt rekommenderar vi dig att du tar dig till någon av stadens alla foodcourts. Vi tycker särskilt mycket om Albert Centre Market i närheten av Bugis eller Maxwell Food Centre i närheten av Chinatown.

  • Ät indiskt i Little India eller kinesiskt i Chinatown.

  • Området kring Duxton Road har ett stort utbud av restauranger.

  • Prova whiskey på The Single Cask i närheten av Raffles Hotel  

  • Alla lyxhotell i Singapore har sin egen fine dining-restaurang, så här är det bara att välja och vraka.

  • För en annorlunda upplevelse, ta dig till Legitimeat och ät Singapores billigaste (och godaste) wagyuburgare. Ligger i området Sengkang i norra Singapore, men maten är definitivt värd resan.

SINGAPORES BÄSTA HOTELL

Hotellpriserna i Singapore är betydligt högre än i exempelvis Kuala Lumpur. Här räcker en tusenlapp inte riktigt lika långt. När du letar hotell i Singapore kommer du snart upptäcka att det finns många boendealternativ utan fönster och eget badrum. Om du reser på budget så är det bästa alternativet att bo på hostel eller på ett pod-hotell. För lyxresenären finns det många fantastiska hotell att välja mellan, både fristående och hotellkedjor, där Raffles Hotel är Singapores största stolthet.

The Pod Singapore
Indigo Hotel
Bohemian Chic Hostel
AMOY by Far East Hospitality
Hotel Clover The Arts
Raffles Singapore

HAR DU FRÅGOR OM ATT RESA TILL SINGAPORE?

HOS SVENSKAR I MALAYSIA FÅR DU SVAR.